Uzun Dönem İkamet İzni Nedir? Nasıl başvuru yapılır?

Uzun dönem ikamet izni, Türkiye’de belirli şartları sağlayan yabancı uyruklu kişilere verilen bir oturma iznidir. Uzun dönem ikamet izni alan kişiler, Türkiye’de süresiz olarak yaşayabilir, çalışabilir, eğitim alabilir ve sosyal haklardan yararlanabilirler. Ayrıntılı bilgi için 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu 42. Madde incelenebilir. 

Uzun Dönem İkamet İzni Kimlere Verilir? (Uzun Dönem ikamet izni başvurusu yapabilecek kişiler)

Türkiye’de kesintisiz en az sekiz yıl ikamet izniyle kalmış olan Türkiye’de geçimini sağlayabilecek düzeyde gelire veya mal varlığına sahip olan, sabıka kaydı temiz olan ve sağlık sigortası olan yabancı uyruklu kişilere verilir. 

Uzun Dönem İkamet İzni Verilmesi İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Uzun Dönem İkamet İzni, Türkiye’de belirli şartları sağlayan yabancı uyruklulara verilen bir oturma iznidir. Uzun Dönem İkamet İzni alan kişiler, Türkiye’de süresiz olarak yaşayabilir, çalışabilir ve sosyal haklardan yararlanabilirler. Uzun Dönem İkamet İzni almak için başvuran kişilerin aşağıdaki şartları yerine getirmesi gerekir:

Uzun Dönem İkamet İzni Süresi Ne Kadardır? (Uzun Dönem ikamet izni verilme süresi)

Uzun dönem ikamet izni, Türkiye’de 8 yıl kesintisiz kalan ve belirli şartları sağlayan yabancılara verilen süresiz bir ikamet iznidir. Bu izin sahipleri, Türk vatandaşlarına tanınan pek çok haktan yararlanabilirler. 

Uzun Dönem İkamet İzni Ücreti Ne Kadardır? (ikamet izni kartı ücreti)

Kart bedeli ödemeniz gerekmektedir.

Uzun Dönem İkamet İzni Başvurusu için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Uzun Dönem İkamet İzni Başvurusunda Avukatın Önemi Nedir? (Uzun Dönem ikamet izni sürecinde avukat desteğinin faydaları)

Bu nedenlerle uzun dönem ikamet izni başvurusu yapmak isteyen veya bu izne sahip olan yabancıların, her zaman bir avukata başvurmaları tavsiye edilir.